Hozzávalók: |
Elkészítés: |
4 vastag szelet sonka, 4 szelet szalonna, 10-12 karika lángolt kolbász, 8 tojás, 1-2 fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika |
Zsírral kikent palacsintasütőben a tarajosra vágott szalonnát kiolvasztom, majd mellé teszem a sonkaszeleteket és a karikára vágott kolbászt, hagymát (ez utóbbit erősen megsózva, nehogy édes legyen a sütéstől). Többszöri óvatos átforgatással addig sütöm, míg megpirul. Ekkor az egy-egy csipet sóval felkevert tojásokat ráöntöm és a sütőt óvatosan rázogatva, megsütöm a tojást is. Tálaláskor meghintem a tojás tetejét borssal, pirospaprikával. Finom, puha kenyérrel és sok savanyúsággal szeretem. Legjobb a piacokon kapható hosszúkás alakú, húsos, sárga erőspaprika, vagy csípős vegyes savanyúság. (Máskor is finom, nemcsak húsvétkor!) Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |