recept: Húsvéti reggeli, Kifőzde
Húsvéti reggeli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 vastag szelet sonka,
4 szelet szalonna,
10-12 karika lángolt kolbász,
8 tojás,
1-2 fej vöröshagyma,
só, bors, pirospaprika



Zsírral kikent palacsintasütőben a tarajosra vágott szalonnát kiolvasztom, majd mellé teszem a sonkaszeleteket és a karikára vágott kolbászt, hagymát (ez utóbbit erősen megsózva, nehogy édes legyen a sütéstől).
Többszöri óvatos átforgatással addig sütöm, míg megpirul.
Ekkor az egy-egy csipet sóval felkevert tojásokat ráöntöm és a sütőt óvatosan rázogatva, megsütöm a tojást is.
Tálaláskor meghintem a tojás tetejét borssal, pirospaprikával.
Finom, puha kenyérrel és sok savanyúsággal szeretem. Legjobb a piacokon kapható hosszúkás alakú, húsos, sárga erőspaprika, vagy csípős vegyes savanyúság.
(Máskor is finom, nemcsak húsvétkor!)

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Elképzeltem, bevált, azóta hagyomány lett nálunk a locsolók ilyetén etetése.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.01.04. Utoljára frissítve: 2008.11.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 16:18:22 - 1.45)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez